Saūdarābu miljonārs Osama bin Ladens svētdien noliedza jebkādu līdzdalību otrdienas terora aktos Ņujorkā un Vašingtonā. "ASV rāda ar pirkstu uz mani, bet es kategoriski paziņojumu, ka neesmu to darījis," sacīja bin Ladens paziņojumā, kuru viņa palīgs Abduls Samads pa faksu nosūtījis Pakistānas aģentūrai "Afghan Islamic Press".
"Tie, kas to izdarījuši, ir to darījuši savās personīgās interesēs," teikts paziņojumā. Bin Ladens paziņoja, ka viņam nav līdzekļu terora aktu organizēšanai, jo Afganistānas valdošā grupējuma "Taleban" līderis mulla Mohammeds Omars ir ierobežojis viņa kontaktus ar ārpasauli.

"Es dzīvoju Afganistānā. Es esmu Īstenticīgo vadoņa [Omara], kurš man neļauj piedalīties šādā darbībā, piekritējs," teikts bin Ladena paziņojumā viņa dzimtajā arābu valodā.

Divas teroristu nolaupītas lidmašīnas otrdien ietriecās Pasaules tirdzniecības centra (PTC) torņēkās Ņujorkā, tās sagraujot, un cita nolaupīta lidmašīna sagrāva daļu Pentagona ēkas Vašingtonas piepilsētā Arlingtonā. Cita nolaupīta lidmašīna otrdien nogāzās Pensilvānijas štatā, un uzskata, ka arī to bija paredzēts izmantot kādam terora aktam. ASV ir atzinušas bin Ladenu par galveno apsūdzēto šajos terora aktos, kuros gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!