Lielbritānijā bāzētā islama informācijas aģentūra "Al Ansaar" paziņojusi, ka tās rīcībā nonācis Osamas bin Ladena uzrunas audioieraksts, kurā viņš paziņo par gatavību pieņemt "mocekļa nāvi" 2003.gada laikā terora aktā pret saviem ienaidniekiem.
Ierakstu pārtulkoja aģentūras vadītājs Imrans Hans, un tajā ir poētiska bin Ladena uzruna un Korāna citāti. "Šajā pēdējā gadā es metīšos virsū ienaidniekam kopā ar savu zirgu un savu dvēseli un pēc nāves kļūšu par mocekli," saka bin Ladens. "Es lūdzu par to, lai mirtu ērgļa vēderā." Pēc Hana teiktā, ar vārdu "ērglis" šajā gadījumā domātas ASV, bet pats izteiciens nozīmē, ka terorists vēlas mirt terora aktā, kas vērsts pret šo valsti.

Kā paziņoja "Al Ansaar" pārstāvji, 53 minūšu ilgais audioieraksts ticis izdarīts ne vēlāk kā pirms mēneša. Tas tika nopirkts no anonīma pārdevēja internetā. Amerikāņu eksperti ir atteikušies sniegt jebkādus komentārus attiecībā uz ieraksta autentiskumu, apgalvojot, ka ekspertīzes veikšanai viņiem ir nepieciešams ieraksta oriģināls. Ja ieraksta autentiskums tiks apstiprināts, tad tas būs jaunākais "terorista nr.1" vēstījums.

Pašreiz "Al Ansaar" risina sarunas ar vairākām informācijas aģentūrām un drīzumā ieraksts tiks publicēs, ziņo Krievijas aģentūra RBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!