Foto: Instagram/BioNTech

Vācijas farmācijas uzņēmums "BioNTech" pirmdien paziņojis, ka Covid-19 vakcīnai, ko tas izstrādājis kopā ar kompāniju "Pfizer", pašlaik nav nepieciešamas nekādas izmaiņas, lai nodrošinātu aizsardzību pret koronavīrusa paveidiem.

"Līdz šim nav pierādījumu, ka būtu nepieciešams pielāgot pašreizējo "BioNTech" Covid-19 vakcīnu galvenajiem identificētajiem [vīrusa] variantiem," paziņoja uzņēmums.

Tomēr, gatavojoties šādai nepieciešamībai nākotnē, "BioNTech" martā sāka izmēģināt modificētu vīrusa paveidam pielāgotu vakcīnas versiju, paziņoja uzņēmums.

Pētījuma mērķis ir noskaidrot, kādu ceļu "BioNTech" un "Pfizer" ies, ja koronavīruss mainīsies tik daudz, ka būs nepieciešams uzlabot vakcīnu.

Turpinās arī pētījumi par iespējamo trešo papildu devu, lai pagarinātu imunitāti, ko nodrošina "BioNTech" un "Pfizer" Covid-19 vakcīna.

"BioNTech" līdzdibinātājs Ūgurs Šahins aprīlī sacīja, ka viņu izstrādātā Covid-19 vakcīna ir efektīva pret vīrusa paveidu, kas atklāts Indijā.

"BioNTech" un "Pfizer" ir pirmā Covid-19 vakcīna, kas tika apstiprināta Rietumos. Pašreiz tā tiek izmantota vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē.

Vācijas biotehnoloģiju kompānija "BioNTech" šā gada pirmajos trīs mēnešos strādājusi ar 1,13 miljardu eiro peļņu pretēji 53 miljonu eiro zaudējumiem pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos, liecina uzņēmuma pārskats.

"BioNTech" apgrozījums šā gada janvārī-martā bijis vairāk nekā divi miljardi eiro salīdzinot ar 28 miljoniem eiro pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

Apgrozījuma un peļņas straujais pieaugums saistīts ar lielo pieprasījumu pēc Covid-19 vakcīnas, ko "BioNTech" izstrādājusi sadarbībā ar ASV kompāniju "Pfizer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!