Foto: AFP/Scanpix/LETA

Laikā, kad līdz ar jaunā koronavīrusa globālo pandēmiju pasaulē izplatās dažāda veida dezinformācija par vīrusu un tā izraisīto slimību Covid-19, arī Gruzija saskārusies ar Krievijas īstenotu propagandas kampaņu, intervijā portālam "Delfi" atzina Gruzijas vēstniece Latvijā Tea Maisuradze.

Kopš martā Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka pērn decembrī Ķīnā sākusies Covid-19 izplatīšanās ir sasniegusi globālas pandēmijas līmeni, informācijas telpa piepildīta ar virkni sazvērestības teoriju un dezinformācijas par koronavīrusa izcelsmi un tā izplatīšanās iemesliem.

Dezinformācijas izplatīšanās vēl vairāk vairo pandēmijas draudus, brīdina UNESCO, savukārt NATO stratēģiskās komunikācijas centrs "Stratcom" norāda, ka no valstiskiem spēlētājiem visvairāk ar maldināšanu nodarbojas Krievija un Ķīna.

Arī Gruzijai dezinformācijas kampaņa nav gājusi secen. Parasti Krievijas propaganda tiek vērsta pret Gruzijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī uz kara ietekmēto kopienu šķelšanu, skaidro Maisuradze. "Pēdējā laikā Covid-19 kontekstā Krievija turpina izmantot dezinformāciju kā vienu no tās hibrīdkara instrumentiem pret Gruziju, lai radītu neskaidrības par Covid-19 ietekmi uz veselību, kā arī izplatītu nepatiesu informāciju par vīrusa ārstēšanas metodēm, veicinātu neuzticību, šķelšanos un paniku sabiedrībā un diskreditētu valdības reakciju pret pandēmiju," stāsta vēstniece.

Pretrunīgi vēstījumi tiek pausti gan par iespējamām smagām sekām ekonomikas jomā, gan Ričarda Lugara Pētījumu centra laboratoriju Tbilisi, kas ir valstī galvenā medicīniskā iestāde cīņā ar pandēmiju. Tāpat tiek noniecināti Rietumi par nespēju apturēt vīrusa izplatību, turpina diplomāte.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!