Reformu partijas kandidāts Pets Bjūkenens ceturtdien pauda pārliecību, ka 3407 balsis, kuras viņš ASV prezidenta vēlēšanās saņēmis no vēlētājiem Palmbīčā, Floridā, varētu būt paredzētas demokrātu kandidātam Alam Goram, un pilsoņi par viņu nobalsojuši kļūdas dēļ.
"Es nevēlos saņemt balsis, kas nav domātas man un es nevēlos saņemt balsis kļūdas dēļ," Bjūkenens sacīja intervijā telekompānijai NBC. "Man šķiet, ka šie trīs tūkstoši balsu, par kurām tiek runāts, lielākā daļa no tām, iespējams, nav domātas man, taču to skaits ir pietiekams, lai Gors būtu uzvarējis vēlēšanās," viņš teica.

No balsošanas rezultātiem Floridā ir atkarīgs tas, vai par Amerikas prezidentu kļūs Gors vai republikāņu kandidāts Džordžs Bušs, bet Palmbīčas apgabalā radušās problēmas ar biļetenu dizainu, kura dēļ daudzi vēlētāji izdarījuši atzīmes par labu diviem kandidātiem - Bjūkenenam un Goram, un šie biļeteni atzīti par nederīgiem.

Pēc pašreiz rīcībā esošajiem rezultātiem, Bušs apsteidz Goru par nedaudz vairāk nekā 900 balsīm, ziņo "Miami Herald".

Bjūkenens arī pauda bažas par 19 tūkstošiem biļetenu, kuri Floridā anulēti, jo mulsinošā biļetenu dizaina dēļ balsotāji bija izdarījuši atzīmi gan par labu viņam, gan Goram.

"Es nevēlos saņemt balsis, kas nav domātas man," Bjūkenens sacīja, piebilstot, ka viņš priekšvēlēšanu kampaņas laikā nav aģitējis Palmbīčas iedzīvotājus, un visticamākais, ka šīs balsis bija domātas Goram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!