Neskatoties uz smagāko politisko krīzi sešos gados, Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra Leiboristu partijai ir acīmredzams pārsvars pār opozīcijas partijām, liecina pirmdien publicēti aptaujas rezultāti.
Piektdien un sestdien veiktā aptauja, kuras rezultāti publicēti laikrakstā "Times", parāda, ka, neskatoties uz šaubām par Blēra iemesliem Lielbritānijas iesaistīšanā karā pret Irāku, viņa partiju atbalsta 39 procenti aptaujāto, kas ir par pieciem punktiem vairāk nekā augustā.

Opozīcijas konservatīvo partijai atbalsts pieaudzis par diviem punktiem līdz 34 procentiem, kamēr kara pretinieku liberāldemokrātu partijai atbalsts samazinājies par sešiem punktiem līdz 19 procentiem.

Uzticības reitings premjerministram ir krities kopš karadarbības Irākā uzsākšanas un viņš saskaras ar kritiku par politiku izglītības, veselības, transporta un noziedzības apkarošanas jomās.

Taču, lai arī premjers pārcieš smagākos laikus amatā, konservatīvo partija ir bijusi samērā klusa, liekot kādam labējam laikrakstam pagājušajā nedēļā vaicāt: "Kur tad ir toriji?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!