Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra tuvākie padomnieki bija "stipri šaubījušies" par iebrukumu Irākā, teikts premjera bijušā mediju padomnieka Alestera Kembela izdotajā grāmatā, kas veidota kā dienasgrāmata, raksta BBC. "Ja arī toreizējam premjerministram bija šaubas, viņš tās veiksmīgi slēpa no mums," raksta Kembels savā grāmatā "The Blair Years" jeb "Blēra gadi'.
Grāmata iznākusi mazāk nekā divas nedēļas pēc tam, kad Blērs atkāpās no premjerministra amata. Tajā stāstīts par valdības tikšanos dienu pirms balsojuma par iesaistīšanos iebrukumā Irākā 2003.gadā. Tas tolaik izraisīja vairāku amatpersonu atkāpšanos no amata, tādējādi protestējot pret šo lēmumu, tomēr, neskatoties pat uz 139 Leiboristu partijas pārstāvju pretošanos, valdība guva atbalstu lēmumam par iebrukumu Irākā.

Kembels savā 794 lapaspuses biezajā grāmatā raksta arī par ASV prezidenta Džordža Buša lēmumu 2002.gada novembrī musināt pieņemt jaunu ANO rezolūciju pret Irāku, un tas tika darīts, pakļaujoties Lielbritānijas izdarītam spiedienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!