Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraiņiem daļu savu teritoriju, iespējams, būs jāatgūst diplomātiskā ceļā, runājot ASV Kongresa komitejā, pieļāva Savienoto Valstu valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Es uzskatu, ka Ukrainā būs teritorijas, par kurām ukraiņi stingri apņēmušies cīnīties kaujas laukā, bet var būt teritorijas, par kurām viņi izlems, ka viņiem ir jāmēģina tās atgūt citos veidos," sacīja Blinkens, atbildot uz republikāņa Krisa Stjuarta jautājumu, vai ASV atbalsta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska centienus atgūt Krimu.

"Man ir lielas bailes par to, ka netiek atzīsts, ka Krima ir atšķirīga no austrumu Donbasa reģiona," sacīja Stjuarts.

"Ja mūsu saistības un vienprātība ar Zelenski ir, ka mēs jūs atbalstīsim visā, ko jūs gribat sasniegt, arī attiecībā uz Krievijas klātbūtni Krimā, tad mums gaidāmas lielas nepatikšanas," skaidroja republikāņu kongresmenis.

"Tam ir jābūt ukraiņu lēmumam," atbildēja Blinkens. "Par to, kādu viņi grib redzēt savu nākotni un kā tas saskan ar viņu valsts suverenitāti, teritoriālo integritāti un un neatkarību."

"Mēs pavisam noteikti negribam viņus apturēt brīdī, kas krieviem dos iespēju pārapbruņoties un pēc tam uzbrukt atkal," uzsvēra Blinkens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!