Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas finanšu monitoringa dienests otrdien bloķēja desmitu uzņēmumu kontus, kuri, pēc Ukrainas valdības informācijas, atrodas bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča un viņa tuvāko cilvēku kontrolē, vēsta Ukrainas mediji.

Dienests norādīja, ka kopumā bloķēti 530 konti, kas atrodas "Janukoviča ģimenes" kontrolē, no tiem 92 pieder fiziskām personām, bet 81 – juridiskām personām. Tie ir aptuveni 1,42 miljardus ASV dolāru vērtībā, tostarp 1,37 miljardi Ukrainas teritorijā, bet 49,51 miljons dolāru – ārpus Ukrainas.

Kopumā Janukovičs tiek turēts aizdomās par aptuveni 140,5 miljardu grivnu jeb 10,85 miljardu dolāru lielām finanšu operācijām, kas veiktas, lai legalizētu līdzekļus, kas "iegūti noziedzīgā ceļā".

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzinis, ka Krievija šī gada februārī pēc Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas sākumā palīdzējusi viņam nokļūt Krimā, bet pēc tam no turienes izvedusi uz Krieviju.

Iepriekš Ukrainas Drošīas dienests norādīja, ka krimināllietās pret Janukoviču pierādījumu bāze jau ir savākta, un jautājums ir tikai par viņa atgriešanos Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!