Kompānija “Boeing” ir laidusi klajā lidmašīnu “777-200LR Worldliner”, kas spēj bez nosēšanās lidot no Londonas līdz Sidnejai, ziņo ārvalstu prese.
Divu motoru lidmašīna ir aprīkota ar trīs degvielas tvertnēm, un spēj bez nosēšanās veikt 17 446 kilometru lielu attālumu un pārvadāt 301 pasažieri. “Šī lidmašīna spēs savienot praktiski jebkuras divas pilsētas pasaulē,” otrdien teica “Boeing Commercial Airplanes” izpilddirektors Alens Mulelijs tiem 5 000 cilvēkiem, kuri bija sapulcējušies uz lidmašīnas atklāšanu.

Lidmašīnas pirmais lidojums ir paredzēts marta sākumā, bet 2006.gada janvārī šāda lidmašīna tiks piegādāta Pakistānas “International Airlines” aviokompānijai. Potenciāls “Boeing’ klients ir arī Taivānas “EVA Airways”, informē CNN.

“Boeing” cīnās par ietekmi komerciālo aviopārvadājumu sfērā ar Eiropas “Airbus”, un abām kompānijām ir ļoti atšķirīgi nākotnes attīstības redzējumi.

Čikāgas aviokompānija cīnās par to, lai klientus apkalpotu vidēji lieli lidaparāti, nogādājot pasažierus lielākos attālumos, lai nebūtu nepieciešama pārsēšanās un lidojumu saskaņošana.

Savukārt “Airbus” pagājušajā mēnesī laida klajā lielāko pasaules pasažieru lidmašīnu “super-jumbo A380”, kura ietilpība ir pat 840 cilvēki, bet ikdienā tās varētu pārvadāt aptuveni 550 pasažierus.

“Airbus” pieeja ir nogādāt pasažierus uz lielākajām pilsētām un pēc tam nogādāt tos viņu ieplānotajā galapunktā ar mazākām lidmašīnām.

“Boeing” “777-200LR” lidmašīna ir tiešs sāncensis “Airbus” “A340-600” un “A340-500” lidaparātiem, un tā lidojuma izmaksas ir par aptuveni 15% mazākas. Turklāt uz šīs lidmašīnas bāzes ir izveidota arī kravas pārvadājumu lidmašīna, kas varēs pārvadāt līdz pat 100 000 kilogramu smagus sūtījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!