Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bojāgājušo skaits Jaungada dienas plūdos un zemes nogruvumos Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā un tās tuvākajā apkārtnē pieaudzis līdz 43, piektdien pavēstīja katastrofu seku vadības dienests.

Pēc 18 stundas ilgušajām lietavām trešdien ūdeņi sāka pārņemt Džakartas un tās satelītpilsētu rajonus, appludinot mājas un aizskalojot automobiļus. Galvaspilsētā plūdu ūdeņi pamatā atkāpušies, tomēr amatpersonas brīdina par spēcīgām lietusgāzēm, kas varētu turpināties vismaz līdz 10.janvārim.

Pārvietoti vairāk nekā 31 000 cilvēku, sacīja Katastrofu seku vadības dienesta pārstāvis Aguss Vibovo. 17 cilvēki gājuši bojā Bogoras apgabalā, deviņi Džakartā, bet pārējie Lebakas, Bekasi, Tangerangas un Depokas apgabalā. Vairāki cilvēki zaudējuši dzīvību elektrotraumu rezultātā.

Sākot ar piektdienu, tiks īstenota laikapstākļu modifikācijas operācija, lai pārtvertu mākoņus un panāktu lietus sākšanos, vēl pirms mākoņi sasnieguši Džakartas aglomerāciju, viņš sacīja. Lietusgāzes, kas sākās Vecgada dienā, bijušas spēcīgākās divu desmitgažu laikā, apliecināja varasiestādes. Upes pārplūdušas, bet plūdu ūdeņi sasnieguši dzīvojamos rajonus.

Plašsaziņas līdzekļu publiskotajos videomateriālos un fotoattēlos bija redzams, kā glābšanas dienesta darbinieki un karavīri gumijas laivās evakuē cilvēkus, kas patvērušies uz māju jumtiem. Applūda tūkstošiem ēku, daudzviet bija pārtraukta elektroapgāde un paralizēta satiksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!