Foto: Reuters/Scanpix

Fasādes pulkstenis uz Bolīvijas Kongresa ēkas galvaspilsētā Lapasā ir pārveidots, lai rādītu laiku, rādītājiem griežoties uz kreiso pusi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pulkstenis ar apgrieztu ciparnīcu un griešanās virzienu ir "dienvidu pulkstenis", skaidro Bolīvijas ārlietu ministrs Deivids Čokeihuanka.

"Kurš teica, ka pulkstenim vienmēr jāgriežas vienā virzienā? Kāpēc mums vienmēr ir jāpakļaujas? Kāpēc mēs nevarētu būt radoši?" ministrs retoriski jautāja prese konferencē pagājušajā nedēļā.

Izmaiņas ir ieviestas, lai iegūtu īpašu Bolīvijas mantojumu un parādītu, ka valsts var apšaubīt pieņemtās normas un domāt radoši, skaidro ministrs. "Mums ir jāapzinās, ka mēs dzīvojam dienvidos, nevis ziemeļos," piebilda amatpersona.

Viņš arī atklāja, ka nesen notikušajā G77 samitā Bolīvijas pilsētā Santakrusā ārzemju delegācijām pasniegti uz kreiso pusi rotējoši galda pulksteņi Bolīvijas kartes formā.

Ministrs norāda, ka "dienvidu pulksteņi" nevienam netiks uzspiesti, tā ir katra paša izvēle, vai pāriet uz "dienvidu pulksteni", vai turpināt lietot tradicionālo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!