Foto: AP/Scanpix

Bolīvijas policija streikā ir panākusi vienošanos ar valdību par algu paaugstināšanu, vēsta raidsabiedrība BBC. Policisti astoņos reģionos parakstījuši vienošanos, ka to algas tiks palielinātas par 20%.

Policistu streiks un protesti pret zemajām algām pagājušajā nedēļā kļuva vardarbīgi, kad protestējošie pārņēma kontroli pār vairākiem policijas iecirkņiem. Valdība likumsargus apvainoja mēģinājumā radīt apstākļus apvērsumam un nosūtīja armiju policijas pienākumu pildīšanai. Savukārt policisti pastāvēja uz to, ka vēlas tikai lielākas algas.

Svētdien policisti noraidīja to pārstāvju panākto vienošanos ar valdību un ievēlēja jaunus līderus. Tie noslēdza jaunu vienošanos, kura paredz palielināt algas par 100 boliviano (7,8 lati) mēnesī.

Protestētāji pamet ieņemtos iecirkņus un atsāk dienesta pienākumu pildīšanu, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka 30 policijas specvienības darbinieki pagājušajā nedēļā sagrāba armijas kazarmas 100 metru attālumā no prezidenta pils Lapasā.

Policisti vēlas panākt, lai viņiem maksātu tāpat kā karavīriem, bet pensijas apmērs būtu 100% no algas. Pašlaik Bolīvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki saņem aptuveni 144 dolārus (80 lati) mēnesī.

2003. gadā nekārtībās šajās pašās kazarmās izcēlās apšaude starp armiju un policistiem, kuras rezultātā gāja bojā 19 cilvēku, pārsvarā policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!