Bolīvijas prezidents Evo Moraless ir paziņojis, ka Fidels Kastro atsāks pildīt Kubas prezidenta pienākumus 28.aprīlī, kas saskanēs arī ar trešo gadadienu kopš "Bolivārisma alternatīvas Amerikai" (ALBA) līguma parakstīšanas, raksta "Ria Novosti".
"Atzīmējot šo nozīmīgo notikumu, sešu Latīņamerikas valstu prezidentu vidū Havanā būs arī mūsu brālis Fidels," teica Moraless, uzstājoties kartupeļu audzētāju kongresā.

ALBA ir Kubas, Venecuēlas un Bolīvijas 2005.gadā izveidota tirdzniecības un ekonomiskā savienība, kurai šī gada sākumā pievienojās arī Nikaragva. Organizācijas mērķis ir attīstīt reģionālo integrāciju, ņemot vērā valstu ekonomiku reālās iespējas. Šī apvienība tika veidotā kā pretspēks ASV projektam, kas paredz brīvās tirdzniecības zonas izveidi.

Atgādināsim, ka pagājušā gadā jūlijā 80 gadus vecais Kubas līderis Fidels Kastro pārcieta operāciju, pēc kuras viņa veselības stāvoklis neuzlabojās. Pirmo reizi 47 gadu laikā valsts vadītājs bija spiests nodot prezidenta pienākumu izpildi savam brālim Raulam Kastro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!