Foto: AFP/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru apsūdzējis slaveno Holivudas aktieri Leonardo Dikaprio apzinātas Amazones lietus meža dedzināšanas finansēšanā, raksta portāls "The Guardian".

"Šis Leonardo Dikaprio ir foršs vīrs, vai ne? Dod naudu, lai Amazone tiktu dedzināta," piektdien apgalvoja Brazīlijas prezidents. Bolsonaru nenāca klajā ar pierādījumiem, kas viņa apsūdzības varētu apstiprināt.

Līdzīgus komentārus politiķis, kurš dēvēts arī par "Tropu Trampu" izteica dienu iepriekš – pagājušajā ceturtdienā, sakot: "Leonardo Dikaprio, sasodīts, tu sadarbojies ar Amazones dedzināšanu."

Šī gada augustā Amazonē – lielākajā tropiskajā lietus mežā – plosījās plaši ugunsgrēki, kas pievērsa visas pasaules uzmanību. Dikaprio, kurš ir arī vides aizsardzības aktīvists, ziedoja piecus miljonus ASV dolāru, lai palīdzētu cīņai pret ugunsgrēkiem.

Bolsonaru Brazīlijas prezidenta pienākumus sāka pildīt šī gada janvārī. Viņš vairākkārt paudis neapmierinātību ar nevalstiskajām organizācijām, vides aizsardzības aktīvistiem un ārvalstu līderiem, kuri kritizējuši viņa nostāju attiecībā uz vides jautājumiem. Tāpat Bolsonaru administrācijas laikā pieaugusi mežu izciršana Amazonē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!