Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija vēl nav izlēmusi par papildu sankcijām Krievijai saistībā ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meita Jūlijas saindēšanu Lielbritānijā, trešdien paziņoja Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons.

Pēc viņa teiktā, administrācija "joprojām apsver, kas mums būtu jādara" atbilstoši likumam, kas paredz noteikt Krievijai otro sankciju kārtu, ja tā nepierāda savu nevainīgumu uzbrukumā ar ķīmisko ieroci Skripaļiem.

Augustā stājās spēkā ASV noteiktās sankcijas Krievijai par Skripaļu saindēšanu, kas paredz aizliegumu piegādāt Krievijai dubultā pielietojuma ražojumus, eksportēt uz Krieviju jebkādas "sensitīvas" tehnoloģijas vai preces, kas varētu kaitēt ASV nacionālajai drošībai, kā arī piegādāt naftas nozares tehnoloģijas vai to komponentus.

Otrā sankciju kārta paredz jau diplomātiskās sadarbības statusa pazemināšanu vai pat pilnīgu apturēšanu, faktisku pilnīgu eksporta aizliegumu uz Krieviju, izņemot pārtikas preces, kā arī Krievijas importa aizliegumu, ieskaitot naftu un naftas produktus, aizliegumu Krievijas kontrolēto aviosabiedrību lidmašīnām nolaisties ASV un caur starptautiskajām organizācijām Krievijai izsniedzamo kredītlīniju bloķēšanu.

Kā ziņots, Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Anglijas pilsētā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!