Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels, pirmdien izsakoties par Ķīnas un Brazīlijas nesenajiem priekšlikumiem par miera panākšanu Ukrainā, mudināja Pekinas un Braziljas pārstāvjus doties runāt uz Kijivu.

"Nesen izskanēja priekšlikumi attiecībā uz mieru no Ķīnas un Brazīlijas. Lai miera centieni būtu godīgi, ir jārunā ar Kijivu. Ir jābrauc uz turieni, jāredz agresijas sekas ar to cilvēku acīm, kurus bombardēja," Luksemburgā pēc ES valstu ārlietu ministru sanāksmes žurnālistiem sacīja Borels.

Viņš uzsvēra, ka ir ļoti skaidri jārunā par to, kas ir noticis – ir agresors, kas ir pārkāpis ANO Hartu, un ir šīs agresijas upuris.

"Mēs nevaram pieņemt pieeju, kad pret abām pusēm ir jāizturas vienādi. Tāpēc mēs atbalstām Ukrainu ar tankiem, pretgaisa aizsardzības sistēmām un pat iznīcinātājiem," skaidroja augstākais ES diplomāts.

"Mēs visi gribam mieru, bet tam ir jābūt taisnīgam mieram, un līdz tam brīdim mēs turpināsim atbalstīt Ukrainu tās aizsardzībā," piebilda Borels.

Kā svētdien sacīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, tie, kas dažādās pasaules malās aicina uz sarunām Ukrainas un Krievijas starpā, neņem vērā faktu, ka Maskava neizrāda ne vismazāko gatavību mieram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!