Foto: Itar-Tass/Scanpix
Boriss Grizlovs trešdien paziņoja, ka nekandidēs uz trešo termiņu Valsts domes spīkera amatā un arī atsakās no Krievijas parlamenta apakšpalātas deputāta mandāta.

"Šodien es nolēmu atteikties no deputāta mandāta," Grizlova teikto citē Valsts domes pārvalde sakariem ar sabiedrību. Jaunievēlētais Valsts domes sasaukums sāks darbu 21.decembrī.

Grizlovs uzsvēris, ka strādā Valsts domē jau divus termiņus pēc kārtas un esot īstenojis daudz no tā, ko bija iecerējis.

"Un, lai gan likums nenosaka nekādus ierobežojumus, pašlaik es neeju uz Valsts domi, uzskatot, ka būtu nepareizi ieņemt palātas priekšsēdētāja amatu vairāk nekā divus termiņus pēc kārtas," sacījis Grizlovs.

Viņš piebildis, ka paliks valdošās partijas "Vienotā Krievija" augstākās padomes priekšsēdētāja amatā un ir "gatavs strādāt tajā vietā, kuru noteiks prezidents". "Vienotās Krievijas" priekšsēdētājs ir premjerministrs Vladimirs Putins, kurš pēc martā paredzētajām vēlēšanām ir iecerējis atgriezties prezidenta krēslā.

60 gadus vecais Grizlovs ir Valsts domes priekšsēdētājs kopš 2003.gada decembra. Pirms tam viņš bija iekšlietu ministrs.

"Vienotās Krievijas" ģenerālās padomes sanāksmē sestdien paredzēts apspriest jautājumu par partijas kandidātu Valsts domes priekšsēdētāja amatam izvirzīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!