Krievijas un Baltkrievijas Savienības valsts sekretārs Pāvels Borodins trešdienas vakarā tika izrakstīts no Bruklinas slimnīcas un nogādāts atpakaļ cietumā, kur viņš bija atradies no 18.janvāra līdz 13.martam.
Borodina izrakstīšanā no slimnīcas bija klāt Krievijas ģenerālkonsuls Ņujorkā Pāvels Prokofjevs.

Krievijas Drošības padomes sekretārs Sergejs Ivanovs pēc tikšanās ar ASV prezidenta padomnieci nacionālās drošības jautājumos Kondolizu Raisu un ASV valsts sekretāru Kolinu Pauelu Vašingtonā paziņoja, ka Maskava un Vašingtona ir ieinteresētas, lai "šī lieta paliktu tīri juridiska" un neizpaustos tās "politiskie aspekti".

Ivanovs pauda neizpratni par to, ka Šveices izdotajā orderī Borodina arestam viņš nosaukts par "bēgli".

Borodins naktī uz otrdienu tika ievietots Luterāņu medicīnas centrā Ņujorkā, jo ārstiem bija aizdomas par infarktu. Diagnoze neapstiprinājās, tomēr ārsti nolēma papildus izmeklēt Borodinu un plānoja viņu paturēt slimnīcā līdz piektdienai. Borodina advokāti apgalvoja, ka viņš slimnīcā atradies ievērojami sliktākos apstākļos nekā cietumā.

Krievijas ģenerālkonsuls un advokāti plāno ceturtdien apmeklēt Borodinu cietumā. Ceturtdien ir gaidāma arī Borodina Maskavas advokātes Eleonoras Sergejevas ierašanās Ņujorkā.

Piektdien tiesas sēdē tiks izskatīta aizstāvības apelācija pret pagājušajā nedēļā pieņemto tiesas lēmumu atteikt Borodina atbrīvošanu pret galvojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!