Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Bosnijas un Hercegovinas vēlēšanu iestādes likušas pārskaitīt visas Serbu Republikā nesen notikušo prezidenta vēlēšanu laikā nodotās balsis, ziņo "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Centrālā vēlēšanu komisija rīkojumu izdeva 10.oktobrī, izskatot vairākus iebildumus un izskatot videomateriālus no balsošanas Bosnijas serbu vienībā. "Vēlēšanu process ir tik piesārņots, ka nav iespējams noteikt precīzus rezultātus," sacīja komisijas prezidents Suads Arnautovičs.

Arnautovičs sacīja, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta nederīgo un bojāto biļetenu analīzei.
Opozīcijā esošā "Demokrātiskā progresa partija" (PDP), "Serbijas Demokrātiskā partija" (SDS) un "Taisnīguma un kārtības saraksts" bija pieprasījušas atkārtotu prezidenta balsu skaitīšanu saistībā ar ziņojumiem par pārkāpumiem 2. oktobrī notikušajās vēlēšanās.

9.oktobrī tūkstošiem opozīcijas atbalstītāju izgāja ielās, protestējot pret vēlēšanu rezultātiem, kurās uzvarēja Milorads Dodiks no "Neatkarīgo sociāldemokrātu alianses" (SNSD).

Atsaucoties uz ziņojumiem par pārkāpumiem, centrālās vēlēšanu iestādes Sarajevā bija devušas rīkojumu aizzīmogot vēlēšanu kastes un veikt atkārtotu balsu skaitīšanu aptuveni 1000 vēlēšanu iecirkņos pirms galīgo rezultātu noteikšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!