Foto: AP/Scanpix
Par Bostonas maratona laikā notikušo sprādzienu sarīkošanu aizdomās turētais Džohars Carnajevs no slimnīcas ir pārvests uz Masačūsetsas cietumu, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

19 gadu vecais čečenu izcelsmes jaunietis, kurš aizturēšanas operācijas laikā ir guvis smagus ievainojumus, tagad atrodoties Federālajā medicīnas centrā Devensā, kas nodrošina ilgtermiņa medicīnisko aprūpi ieslodzītajiem.

"ASV Drošības dienests apstiprina, ka Džohars Carnajevs no "Beth Israel Deaconess" medicīniskā centra ir pārvests uz Cietumu pārvaldes ēku "FMC Devens" Masačūsetsā," paziņoja Drošības dienesta pārstāvis Drevs Veids.

Jau vēstīts, ka 15. aprīlī netālu no Bostonas maratona finiša līnijas nogranda divi sprādzieni, nogalinot trīs un ievainojot vairāk nekā 180 cilvēku. Aizdomās par šo uzbrukumu policija turēja divus čečenu izcelsmes brāļus - Tamerlanu (26) un Džoharu (19) Carnajevus.

19. aprīlī aizdomās turētie Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā nogalināja policistu un nolaupīja automašīnu, ar kuru, šaujot un metot spridzekļus, bēga no likumsargiem.

Dažus kilometrus tālāk - Bostonas piepilsētā Votertaunā - izcēlās apšaude ar policiju, kuras laikā nāvējošus ievainojumus guva vecākas brālis Tamerlans. Džoharam izdevās izbēgt un viņu, paslēpušos laivā, atrada nākamajā vakarā

Smagi ievainotais Džohars Carnajevs slimnīcā nopratināts un apsūdzēts par masu iznīcināšanas ieroča izmantošanu. Ja tiesa atzīs apsūdzētā vainu, viņam draud nāvessods vai mūža ieslodzījums.

Provizoriskie jaunākā brāļa nopratināšanas rezultāti liecina, ka uzbrucējus sarīkot teroraktu pamudināja reliģiskā ekstrēmisma idejas, medijiem atklāja amatpersonas.

Abi Bostonas spridzināšanā aizdomās turētie brāļi ASV uzturējās legāli un vismaz 10 gadus. Brāļi Carnajevi Čečeniju ir pametuši pirms daudziem gadiem un nav tur dzīvojuši pieaugušā vecumā, paziņoja Čečenijas prezidenta birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!