Foto: EPA/LETA
Kāds britu naftas un gāzes kompānijas 'BP' darbinieks pazaudējis klēpjdatoru, kurā bija 13 tūkstošu cilvēku, kas pieprasa kompensācijas pēc naftas noplūdes Meksikas līcī, personas dati, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kompānijas vadība informē, ka datora cietajā diskā glabājās cilvēku adreses, telefona numuri un pat apdrošināšanas polišu numuri.

Gandrīz visi pazaudēto datu īpašnieki ir ASV Luiziānas pavalsts iedzīvotāji. Šis štats vairāk par citiem cieta no naftas plankuma pagājušajā gadā.

Jau vēstīts, ka naftas noplūde Meksikas līcī sākās 2010.gada pavasarī pēc sprādziena uz naftas platformas "Deepwater Horizon", tajā ejot bojā 11 cilvēkiem. Divas dienas pēc sprādziena naftas ieguves platforma nogrima Meksikas līcī. Nafta sāka izplūst Meksikas līča ūdeņos, izraisot ekoloģisko katastrofu.

Pēc vairākām neveiksmēm naftas noplūdi no avarējušā urbuma tomēr izdevies apturēt 15. jūlijā. Taču 87 dienu laikā kopš avārijas brīža Meksikas līča ūdeņos nonāca 4,9 miljoni barelu naftas.

BP oficiāli paziņojis par vadības maiņu - 1.oktobrī uzņēmuma izpilddirektors Tonijs Heivords atstāja amatu. Viņa vietā stājās Roberts Dadlijs, kurš vadīja naftas noplūdes seku likvidāciju Meksikas līcī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!