Foto: AFP/Scanpix

Jaunais Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Arābu līgas īpašais pārstāvis Sīrijā Lahdars Brahimi ceturtdien pēc ierašanās Damaskā paziņoja, ka krīze Sīrijā kļūst sliktāka.

"Mēs ieradāmies Sīrijā, lai tiktos ar saviem sīriešu brāļiem, jo ir liela krīze, un es domāju, ka tā kļūst sliktāka," Brahimi teikto pēc ierašanās Damaskas lidostā citēja Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

"Es domāju, ka ikviens piekrīt - ir nepieciešams apturēt asinsizliešanu un atjaunot saskaņu, un mēs ceram, ka mūsu [misija] būs veiksmīga," sacījis jaunais ANO un Arābu līgas pārstāvis.

Brahimi ceturtdien ieradās pirmajā vizītē Sīrijā kopš stāšanās īpašā pārstāvja amatā.

Trīs dienu vizītes laikā Brahimi paredzēts tikties ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, ārlietu ministru Valīdu al Muallemu, citiem valdības pārstāvjiem, kā arī mērenās opozīcijas politiķiem, kuru darbību pieļauj režīms.

Bijušais Alžīrijas ārlietu ministrs Brahimi 1.septembrī stājās amatā pēc tam, kad uz jaunu mandātu nekandidēja līdzšinējais ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans, kurš atzina, ka viņa misija nav bijusi sekmīga.

Organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta nemieros pret prezidenta Bašara al Asada režīmu bojāgājušo skaits pārsniedz 27 tūkstošus, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji.

Savukārt Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) otrdien paziņoja, ka no Sīrijas aizbēgušo cilvēku skaits pārsniedzis 250 tūkstošus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!