Lietuvas Valsts īpašuma fonds (VĪF) ir apturējis elektrosadales kompānijas "Rytu škirstomieji tinklai" (RŠT) privatizāciju, ceturtdien paziņoja Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks.
"Tas nav fiasko, neviens mūs nespiež steigties, un mēs varam atteikties pārdot kompāniju, kas darbojas lieliski un gūst peļņu," viņš teica.

Tomēr VĪF vadītāji un RŠT privatizācijas komisijas locekļi neapstiprināja, ka būtu pieņemts lēmums apturēt RŠT privatizāciju.

"Mēs esam lūguši konkursa dalībniekam papildu informāciju, kas jāsniedz līdz 5.decembrim. Galīgais lēmums nav pieņemts un pieteikumu izvērtēšana nav beigusies, jo mēs joprojām neesam saņēmuši attiecīgus dokumentus," BNS sacīja VĪF direktors Antans Malikens.

Igaunijas energokompānija "Eesti energia" iepriekš minēta kā vienīgais RŠT potenciālais privatizētājs, jo Vācijas koncerna "E.ON Energie" pieteikumu noraidīja. Privatizācijas komisija pieprasījusi, lai Igaunijas uzņēmums sniegtu papildu informāciju.

Lietuvas ekonomikas ministrs Petrs Česna tomēr paudis uzskatu, ka Eesti energia" nav piemērots RŠT īpašnieks, jo nav zināms, kas nākotnē privatizēs pašlaik valstij piederošo Igaunijas energokompāniju.

Presē ziņots, ka "Eesti Energia" par RŠT 71,35 procentu akciju paketi piedāvājusi aptuveni 520 miljonus litu (gandrīz 100 miljonus latu).Valstij piederošo 71,35 procentu RŠT akciju sākumcena ir 421,6 miljoni litu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!