Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks piektdien paziņoja, ka gadījumā, ja prezidenta amatam 13.jūnijā paredzētajās vēlēšanās balotēsies bijušais valsts vadītājs Valds Adamkus, tad viņš savu kandidatūru neizvirzīs.
Brazausks un Seima spīkera pienākumu izpildītājs Česlovs Juršēns piektdien tikās ar prezidenta pienākumu izpildītāju, līdzšinējo spīkeru Arturu Paulausku un līdztekus citiem jautājumiem apspriedās arī par gaidāmajām vēlēšanām.

"Es nevaru [balotēties]. Vienīgi mūsu sunīši sacenšas, bet mēs paši, kaimiņi būdami, to nedarām," Brazausks jokoja, tiekoties ar žurnālistiem. Pāriedams uz nopietnāku toni, viņš piebilda, ka jautājums par iespējamu kopīgu sociāldemokrātu un sociālliberāļu kandidātu pagaidām nav apspriests.

"Ja lēmums šajā jautājumā būs, tad nākamnedēļ. Bez šaubām, daudz kas būs atkarīgs no tā, vai savu kandidatūru izvirzīs [impīčmenta kārtā atceltais prezidents] Rolands Pakss; vai viņam būs tiesisks pamats balotēties," sacīja premjers.

Vienlaikus viņš atzina, ka paši sociāldemokrāti par savu kandidātu jau vienojušies. Jautāts, vai tas ir viņš, Brazausks atbildēja "nē", bet tūdaļ teikto pārlaboja, paziņodams, ka "bez partijas viedokļa nenosauks nekādus uzvārdus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!