Brazīliešu priesteris, kuru policija pieķērusi, slēpjam zem sutanas 11 kilogramu kokaīna, apgalvo, ka ar narkotiku kontrabandu nodarbojies, lai glābtu no bankrota kādu labdarības iestādi, informēja vietējie masu informācijas līdzekļi.
Policija aizturēja tēvu Žorži Salibu, kad viņš gatavojās iekāpt lidmašīnā, kas no Sanpaulu devās uz Amsterdamu Nīderlandē. Priesteris atzinies, ka pārvadājis narkotikas jau piekto reizi.

Saliba sacīja, ka katrā reizē nopelnījis 30 000 ASV dolāru (17 430 lati), kurus viņš izlietojis, lai atbalstītu bērnu aprūpes centru Sanpaulu nabadzīgajā priekšpilsētā Fregezijā du O, ziņo "Agencia Estado".

Lai gan Brazīlija nav liela narkotiku ražotāja, tā bieži tiek izmantota kā tranzītvieta, no kurienes kontrabandas prece tiek nogādāta tālāk. Izmeklēšanas kampaņā, kas nesen uzsākta Brazīlijā, tika atklātas vairākas augsta ranga amatpersonas, kas bija iejauktas narkotiku kontrabandā. To vidū ir kāds pazīstams universitātes profesors un bijušais vietējā futbolkluba prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!