Foto: EPA/Scanpix/LETA
Brazīlijā otrdien reģistrēts 1641 ar Covid-19 saistīts nāves gadījums, un tas 24 stundu griezumā šajā Latīņamerikas valstī ir rekordliels skaits, pavēstīja amatpersonas.

Valstī ar 212 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 257 361, un kopējā nāves gadījumu skaita ziņā Brazīlija atrodas pasaulē otrajā vietā aiz ASV.

Tiesa gan, proporcionāli iedzīvotāju skaitam Brazīlija ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita ziņā pasaulē atrodas 21. vietā. Šajā sarakstā pirmajā vietā nemainīgi ir Beļģija.

Brazīlijā vairākas pilsētas un štati aizvadītās nedēļās laikā sākuši ieviest jaunus ierobežojumus, šādi cenšoties nepieļaut jau tā stipri noslogotu slimnīcu pārslogošanu.

Iedzīvotāju vakcinācija sākās janvāra vidū, tomēr tās tempi ievērojami atpaliek no tā, lai tiktu panākts valdības mērķis līdz gada beigām imunizēt visus iedzīvotājus.

Vīruss gada laikā ir strauji izplatījies Brazīlijā, sevišķi smagi skarot lielpilsētu graustu rajonus, indiāņu kopienas ar mazaizsargātām imūnsistēmām un Amazones lietusmežu pilsētu Manausu.

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ir vairākkārt ignorējis ekspertu padomus pandēmijas pārvaldībā, iebilstot pret karantīnām un sejas maskām. Viņa valdība tagad tiek kritizēta par to, ka nav sagādājusi vairāk Covid-19 vakcīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!