Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itāļu gangsteris Roko Morabito nonācis Romā pēc tam, kad viņu dzimtenei izdeva Brazīlijas varasiestādes, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Morabito, kas pazīstams arī kā "Milānas kokaīna karalis", tika arestēts pagājušā gada maijā Brazīlijas un Itālijas policijas kopīgā operācijā. 55 gadus vecais vīrietis izcietīs 30 gadu cietumsodu par narkotiku kontrabandu.

Mafiozo vairākus gadu desmitus pavadīja bēguļojot, izmantodams viltotu identitāti Dienvidamerikā.

Morabito, dzimis Itālijas Kalabrijas reģiona pilsētā Afriko un ar ģimenes saitēm ar mafijas bosu Džuzepi Morabito, kļuva par vienu no galvenajiem vīriem "'Ndrangheta" mafijas grupējumā, kas kontrolē lielu kokaīna kontrabandas daļu Itālijā un ārpus tās. Par šo gangsteru grupējumu plašāk varat lasīt šeit.

Vēl būdams gados jauns, Morabito kļuva par ietekmīgu narkotiku tirgotāju Milānā, izveidojot galvenos kokaīna kontrabandas ceļus no Dienvidamerikas uz Itālijas lielpilsētu.

Tika reģistrēts, ka viņš mēģināja veikt darījumus par vairāk nekā tonnu kokaīna importu no Dienvidamerikas, taču neilgi pēc tam pazuda. Policija domā, ka viņš aizbēga uz Brazīliju, kur dzīvoja ar fiktīvu vārdu. No turienes viņš pārcēlās uz kaimiņvalsti Urugvaju, kur vismaz 13 gadus dzīvoja Punta del Este kūrortā.

2017. gada septembrī, kad Morabito pārcēlās uz viesnīcu galvaspilsētā Montevideo pēc strīda ar sievu, viņš nonāca policijas rokās. Starp viņa mantām atrada ieroci, 13 mobilos tālruņus un 150 pases izmēra Morabito fotogrāfijas. 2019. gadā, pavadījis divus gadus cietumā, gaidot izdošanu Itālijai, viņš kopā ar trim citiem ieslodzītajiem aizbēga caur caurumu jumtā.

Interpola vadītās daudznacionālās policijas operācijas ietvaros, kuras mērķis bija apkarot "'Ndrangheta", 2021. gadā Morabito atrada Brazīlijā.

Brazīlijas federālā augstākā tiesa pagājušajā nedēļā atļāva viņa izdošanu Itālijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!