Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par korupciju notiesātais Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva sestdien pēc vairākām stundām brīvībā, kuru laikā viņš apmeklēja mazdēla bēres, atgriezies cietumā, paziņojušas amatpersonas.

73 gadus vecais Lula no cietuma Kuritibā tika ar helikopteru nogādāts lidlaukā, bet no turienes viņš tālāk ar nelielu lidmašīnu devās uz bērēm Sanbernardu du Kampu, Sanpaulu štatā, vēsta laikraksts "O Globo".

Kapsētā Lulu sagaidīja apmēram 500 atbalstītāji, kuru vidū bija arī Lulas pēctece prezidenta amatā Dilma Rusefa un Strādnieku partijas, kuras biedrs ir Lula, kandidāts pagājušajā gadā notikušajās prezidenta vēlēšanās Fernandu Adads.

Tieslietu iestādes atsaucās Lulas advokātu lūgumam ļaut eksprezidentam apmeklēt ar meningītu mirušā septiņus gadus vecā mazdēla bēres.

Lula, kurš bija Brazīlijas prezidents no 2003. līdz 2011. gadam, kopš aprīļa izcieš 12 gadu cietumsodu Kuritibā, Paranas štatā.

Cietumsoda dēļ, kas, kā uzskata Lulas atbalstītāji, bijis politiski motivēts, viņš oktobrī nevarēja kandidēt prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja galēji labējais politiķis Žairs Bolsonaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!