Foto: AFP/Scanpix

Atvaļinātais Brazīlijas armijas ģenerālis Auguštu Elenu, kuru jaunievēlētais prezidents Žairs Bolsonaru ir izraudzījies aizsardzības ministra amatam, trešdien paziņoja, ka vajadzētu izmantot snaiperus noziegumos aizdomās turētu bruņotu personu likvidēšanai.

Elenu nāca klajā ar šiem izteikumiem pēc tam, kad galēji labējais jaunievēlētais Riodežaneiro štata gubernators Vilsons Vicels bija kritizēts par savu paziņojumu, ka viņš dislocētu policijas snaiperus aizdomās turēto nošaušanai pat tad, ja policistu dzīvības nav apdraudētas.

"Tā ir nepieciešama reakcija uz kara ieroču dižmanīgo izrādīšanu, bieži jauniešu rokās," Elenu paziņoja Nacionālajā radio.

"Tas nenozīmē nogalināšanu bez izšķirības. Ir vajadzīgi labi noteikti kritēriji," viņš piebilda.

"Policisti Rio ir ļoti drosmīgi ... bet viņiem ir vajadzīgs cita veida atbalsts."

Riodežaneiro nabadzīgajās favelās (graustu rajonos) regulāri notiek konfrontācijas kauju stilā starp smagi bruņotiem narkotiku tirgoņiem un drošības spēkiem.

Vicels, kurš ir Bolsonaru atbalstītājs, svētdien tika ievēlēts par Riodežaneiro štata gubernatoru. Tajā pašā dienā Bolsonaru uzvarēja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā. Abi savās kampaņās solīja vērsties pret vardarbīgu noziedzību

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!