Gatavojoties nedēļu ilgai vizītei arābu valstīs, Brazīlijas prezidents Luišs Inasio Lula da Silva ceturtdien paziņoja, ka nabadzības likvidēšana ir labākais veids, kā iznīcināt karu un terorismu.
Lula nākamā nedēļā sāk vizīti Lībijā, Ēģiptē, Libānā, Sīrijā un Apvienotajos Arābu Emirātos, lai veicinātu attiecības ar reģionu, no kura uz Brazīliju emigrējuši daudzi cilvēki.

"Mēs domājam, ja visa pasaule šodien satrauktos par cīņu pret badu un nabadzību, tad nebūtu satraukuma par karu, nebūtu satraukuma par terorismu," ārvalstu žurnālistiem pavēstīja Lula. "Citiem vārdiem sakot, reizēm valdību neizdarība sociālajā jomā var radīt telpu cilvēkiem, kas domā par karu, kas domā terorismu."

Lula sacīja, ka kulturālais sajaukums Brazīlijā, kuras sabiedrību veido imigranti no Eiropas, Japānas, Tuvajiem Austrumiem, Āfrikas vergu un pamatiedzīvotāju pēcteči, ir piemērs tam, ka cilvēki var dzīvot mierā, neskatoties uz savu izcelsmi.

"Mums ir milzu daudzums arābu Brazīlijā no visām Tuvo Austrumu valstīm un šeit viņi dzīvo harmonijā un labklājībā, kas ir atrodama dažās vietās uz Zemes." viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!