Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru atcēla tikšanos ar Francijas ārlietu ministru Žanu Īvu Ledriānu un tā vietā devās pie friziera, ziņo portāls "Politico".

Par tikšanās atcelšanas oficiālo iemeslu tika minēta Bolsonaru noslogotība, tomēr neilgi pēc šī paziņojuma Francijas mediji vēstījuši, ka Brazīlijas prezidents manīts pie friziera. Bolsonaru pārstāvis izteicās, ka prezidents "sāk strādāt pulksten 4:00 un darbu noslēdz pusnaktī. Viņam jāatrod laiks frizierim starp 4:00 un pusnakti."

Bolsonaru-Ledriāna nesatikšanās notiek laikā, kad pastāv nesaskaņas starp Latīņamerikas valstīm un Franciju saistībā ar Eiropas Savienības (ES) un MERCOSUR bloka tirdzniecības līgumu. MERCOSUR ietilpst Brazīlija, Argentīna, Paragvaja un Urugvaja. Vienošanās starp ES un šo Latīņamerikas valstu bloku tika noslēgta jūnijā, tomēr tā vēl ir jāratificē ES dalībvalstu valdībām, kā arī Eiropas Parlamentam.

Francija par šo vienošanos paudusi skepsi. Jūnijā Francijas prezidents Emanuels Makrons un trīs citi nacionālie līderi brīdināja Eiropas Komisiju, ka vienošanās varētu destabilizēt "ražošanu un lauksaimniecības sektoru", atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!