Foto: Reuters/Scanpix
Norvēģu terorists Anderss Bērings Breiviks, kurš izcieš tam piespriesto 21 gada cietumsodu par 77 cilvēku nogalināšanu 2011. gada vasarā, pieprasa atdot viņam Templiešu ordeņa bruņinieka tērpu un citas lietas, kuras policija ieguvusi pārmeklēšanas laikā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta aģentūra ”RIA Novosti”.

Breivika un viņa dzīvesvietas pārmeklēšanas laikā policija ir izņēmusi aptuveni 5000 priekšmetu, liecina policijas dati. "Viņš vēlas, lai viņam atdotu pavisam nedaudzas lietas no tā visa. Tas, ko viņš vēlas saņemt visvairāk, - ir uniforma un visādas citas ar Templiešu bruņinieku ordeņa simboliku saistītas lietas," žurnālistiem pavēstīja Oslo policijas pārstāvis Rodžers Lunds.

Policija pašlaik izskatot iespēju atdot Breivikam viņa mantas, bet ir maz ticams, ka tas notiks, norāda policija.

Jau vēstīts, ka Breiviks apgalvoja, ka ir kāda galēji labēja pretislāma tīkla "Templiešu ordenis" biedrs. Savukārt prokurors organizācijas eksistenci uzskata par Breivika iztēles augli.  

24. augustā tiesa Breivikam par teroraktu sarīkošanu un 77 cilvēku nogalināšanu piesprieda maksimālo - 21 gadu cietumsodu ar iespēju termiņu pagarināt.

Breiviks pērn 22.jūlijā sarīkoja divus teroraktus. Ekstrēmists atzīst, ka sarīkoja sprādzienu valdības kvartālā galvaspilsētā Oslo, kurā gāja bojā astoņi un ievainoti vairāki cilvēki, bet vēlāk, pārģērbies par policistu, sarīkoja apšaudi valdošās Darba partijas jaunatnes nometnē Tīrifjordena ezera Utejas salā, kur viņš nogalināja 69 cilvēkus. Tomēr viņš neatzīst, ka ir pastrādājis ko krimināli sodāmu, apgalvojot, ka uzbrukumi bijuši "preventīvs pasākums", lai pasargātu Eiropu no "musulmaņu invāzijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!