Foto: AFP/Scanpix

Reaģējot uz referenduma rezultātiem, kurā vairums britu nobalsoja par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), par atkāpšanos no amata piektdien paziņojis premjerministrs Deivids Kamerons.

Premjers paskaidroja, ka turpinās strādāt vēl līdz oktobrim. Kamerons bija šī referenduma ierosinātājs, bet pats aģitēja par palikšanu ES sastāvā.

Kamerons savu lēmumu paziņoja pēc tam, kad tapa zināmi galīgie referenduma rezultāti – 52 % balsojuši par izstāšanos no ES, bet 48 % - par palikšanu ES sastāvā.

"Britu tauta ir nobalsojusi par Eiropas Savienības atstāšanu un viņu vēlmes ir jārespektē. Britu vēlmes ir instrukcija, kas jāpilda," teica Kamerons.

Vēstīts, ka ceturtdien notikušajā referendumā par Lielbritānijas turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES) vairums britu izlēmuši par izstāšanos no ES. Par aiziešanu no savienības nobalsoja 52 %, bet par palikšanu – 48 %.

Referenduma rezultātiem ir konsultatīvs raksturs, tālāk izstāšanās process, kurš varētu ilgt divus gadus, ir jārealizē valdībai. Eksperti atzīmē, ka rezultātu neņemšana vērā būtu valdības politiskā pašnāvība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!