Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānija un Eiropas Savienība (ES) var noslēgt "Brexit" tirdzniecības vienošanos, un tās forma ir skaidra, bet Londona neparakstīs šo līgumu par katru cenu, izteicies Lielbritānijas finanšu ministrs.

Atlikušas vien piecas nedēļas līdz Lielbritānija izstāsies no ES, un abas puses cenšas panākt tādu tirdzniecības darījumu, kas ļautu izvairīties no haotiska "Brexit" procesa noslēguma, ziņo aģentūra "Reuters".

"Ar konstruktīvu attieksmi un abu pušu labu gribu mēs esam spējīgi panākt šo vienošanos", sacīja Lielbritānijas finanšu ministrs Riši Sunaks. Viņš izteicās, ka, lai arī būtu vēlams noslēgt vienošanos, nekādā gadījumā nav pareizi to darīt par jebkādu cenu.

Eiropas Komisijas (EK) vadītāja Urzula fon der Leiena sacīja, ka ES ir gatava iespējai, ka Lielbritānija to pametīs bez jauna tirdzniecības līguma parakstīšanas, neskatoties un "patiesu progresu" sarežģītajās "Brexit" sarunās.

ES avoti norāda, ka "Brexit" vecākais sarunvedējs Mišels Barnjē plāno doties uz Londonu, lai apspriestos ar Lielbritānijas sarunu delegācijas vadītāju Deividu Frostu, gadījumā, ja radīsies iespēja gūt panākumus vienošanās noslēgšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!