Piecus gadus vecais futbola fans Pols Hils uzņemts gudrinieku klubā "Mensa", jo pierādījis, ka viņa galva ir pilna ar statistikas datiem par futbolu.
Pols, kurš lasīt iemācījās divu gadu vecumā, iegaumējis simtiem futbolistu vārdus un futbola klubu nosaukumus, kā arī Hadersfīldas vietējās futbola komandas vēsturi.

Tagad mazais sporta statistiķis ar datora palīdzību apstrādā šīgada Eiropas futbola čempionāta faktus un skaitļus.

Brīnumbērna tēvs Džons saka: "Viņš var aprakstīt jebkurus 2000.gada Eiropas čempionātā iesistos vārtus, kurš piespēlējis, un kurš iesitis vārtus. Viņa vienīgā problēma ir spēles, kas notiek vakaros. Viņam jādodas gulēt, kad tās vēl nav beigušās."

Pols pieder pie diviem procentiem Lielbritānijas iedzīvotāju, kuru intelekta līmenis ir īpaši augsts. Zēna intelekta koeficients ir 149. Vidējais IQ ir 100.

35 gadus vecais Pola tēvs saka: "Pols iegrima grāmatās par futbolu, tiklīdz iemācījās lasīt. Viņš uzsūca visus faktus. Viņš jums var atstāstīt visus Hadersfīldas komandas pagājušās sezonas spēļu un pat puslaiku rezultātus."

"Interese par futbolu radījusi interesi par ģeogrāfiju, jo Pols gribēja zināt, no kādām valstīm nāca komandas un kas ir šo valstu galvaspilsētas," stāsta Pola tēvs.

Astoņus gadus vecā Ērina ir līdzvērtīga māsa savam gudrajam brālim. Arī viņa ir "Mensa" kluba biedre, un viņas IQ ir 154.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!