Foto: AFP/Scanpix

Parīzes slaktiņa lietas galvenais aizdomās turamais Salahs Abdeslams un kāds viņa līdzzinātājs sestdien izrakstīti no slimnīcas, kur viņi tika nogādāti piektdien pēc aizturēšanas operācijas, pavēstīja Briseles mērs Ivans Majērs.

"Abi aizdomās par terorismu turamie pametuši Senpjēra slimnīcu," tviterī paziņoja mērs, tiesa gan, neatklājot, uz kurieni viņi aizvesti.

Sagaidāms, ka viņi abi tiks nopratināti vēl pirms izdošanas Francijai.

26 gadus vecais Abdeslams un vēl četri aizdomās turamie tika aizturēti piektdien Briseles Molenbēkas rajonā.

Operācijas gaitā Abdeslams tika savainots kājā, pavēstīja prokuratūra, norādot, ka savainojums nav bijis smags.

Brīvībā tagad ir palicis tikai viens Parīzes slaktiņa lietas aizdomās turamais - Muhameds Abrini, kurš divas dienas pirms teroraktiem tika nofilmēts kādā Parīzes apkaimes benzīntankā kopā ar Abdeslamu.

Teroraktos Parīzē 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Abdeslams Francijā netika aizturēts nevienā no trim policijas pārbaudēm, kas notika dažas stundas pēc Parīzes teroraktiem un bija viņam ceļā uz Beļģiju, vēl decembrī apliecināja izmeklēšanai tuvs avots.

Viņa brālis Brahims, kurš uzspridzinājās Parīzē, ceturtdien Briselē tika apglabāts.

Cits Parīzes slaktiņa terorists Bilals Hadfi tika apglabāts pagājušajā nedēļā šajā pat Briseles kapsētā.

Parīzes slaktiņa teroristu vadītājs džihādistu grupējuma "Daesh" biedrs Abdelhamids Abaauds arī bija no Briseles. Viņš tika nogalināts Parīzē novembrī policijas operācijas gaitā.

Hadfi un Abaauds bija saistīti ar Molenbēku - imigrantu rajonu, kas gadu desmitiem bijis islāmistu perēklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!