Foto: AFP/Scanpix
Dzīve Briselē pēc terorisma trauksmes līmeņa paaugstināšanas līdz augstākajai pakāpei atgriezusies ierastajā ritmā, taču uz ielām veidojoties lielāki sastrēgumi, iedzīvotājiem metro vietā priekšroku dodot privātajam auto, sestdien vēstī LNT Ziņu raidījums.

Pilsētā aizvien jūtama spriedze, ko pastiprinot arī karavīru klātbūtne un paaugstinātie drošības pasākumi. Arī Briselē dzīvojošā latviete Guna raidījumam sacījusi, ka vēl nav bijusi metro. Vienlaikus viņa skaidrojusi, ka tas sanācis loģistikas dēļ, taču pieļauj, ka pēc terorisma draudu līmeņa palielināšanas nedaudz apdomā “vajadzību iet publiski un iepirkties”.

Raidījums informē, ka Briseles centrā nekas neliecinot, ka nesen terorisma draudu dēļ dzīve bijusi teju paralizēta. Tomēr cilvēki neslēpjot, ka viņi vēl aizvien izvairās apmeklēt metro un publiskus pasākumus.

Briselē dzīvojošā latviete paudusi cerību, ka “arī Beļģijas politiķi un policija un drošības dienesti būs guvuši mācību no šīs situācijas un spēs samilzušās problēmas risināt, lai nākotnē neatkārtotos tik ārkārtēji un radikāli pasākumi, ka pilsēta ir vairākas dienas gandrīz paralizēta”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!