Beļģijas izmeklētāji uzskata, ka ir atraduši vietu Briselē, kur pēc 13. novembra asiņainajiem uzbrukumiem Parīzē ir slēpies viens no aizdomās turētajiem terorakta rīkotājiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dzīvoklī Briseles Sčaerbekas rajonā policijas atradusi sprāgstvielu pēdas un joprojām nenoķertā Parīzes uzbrukumu dalībnieka Salaha Abdeslama pirkstu nospiedumus.

Dzīvoklis īrēts ar neīstu vārdu, kuru varētu būt lietojusi kāda persona, kas jau atrodas apcietinājumā, ziņo BBC.

Prokuratūra informē, ka 10. decembrī notikušā reidā miteklī atrastas TAPT sprāgstvielu pēdas un trīs paštaisītas jostas, kas varētu būt izmantotas sprāgstvielu pārvietošanai.

Meklētais 26 gadus vecais Abdeslams ir Beļģijā dzimis Francijas pilsonis. Policija uzskata, ka viņš piedalījās Parīzes slaktiņā, bet pēc tam atgriezies Briselē. Tieši viņš Beļģija izīrējis VW “Polo” automašīnu, kas vēlāk atrasta pie Parīzes koncertzāles “Bataclan”, kurā teroristi nogalināja 89 cilvēkus.

Tāpat Abdeslams iznomājis vēl vienu pēc uzbrukumiem pamesto automašīnu – “Renault Clio” –, kā arī rezervējis divus viesnīcas numuriņus ārpus Parīzes. Viņa loma pašos uzbrukumos nav skaidra, bet viņa brālis Brahims ir viens no bojāgājušajiem pašnāvniekiem-spridzinātājiem.

Par iespējamo teroristu grupas vadītāju tiek uzskatīts Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abauds. Viņš gāja bojā apšaudē ar policiju dzīvoklī Parīzē, kur piecas dienas pēc uzbrukumiem reidā ieradās likumsargi.

Deviņi tiešie teroraktu dalībnieki ir gājuši bojā, bet vēl divi aizdomās turētie, tostarp Abdeslams, tiek meklēti.

Vēstīts, ka šaušanas un spridzināšanas uzbrukumos vairākās vietās Parīzes centrā 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!