Foto: AP/Scanpix

Svētdienas vakarā Beļģijas armijas un policijas spēki galvaspilsētas Briseles centrā sākuši vērienīgu pretterorisma operāciju, vēsta vietējais TV kanāls RTBF TV.

Likumsargi nobloķējuši vairākas ielas, vienu no centrālajiem laukumiem, kā arī ielenkuši vismaz vienu viesnīcu - "Radisson Blu".

Viesnīcas klientiem policija likusi palikt savos numuriņos, bet apkārtējo māju iemītniekiem likts aizslēgt durvis un neuzturēties logu tuvumā.

Centrālais laukums ticis evakuēts. Kā vēsta BBC, apkārtnes restorānos klientiem dotas norādes palikt iekštelpās līdz tālākiem rīkojumiem.

Policija aicinājusi iedzīvotājus un medijus ievērot "radio klusumu" un neziņot par likumsargu kustību pilsētā. Uz šo aicinājumu beļģi reaģējuši, ar mirkļabirku "#BrusselsLockdown" sociālos tīklus pārpludinot ar kaķu fotogrāfijām, tādējādi padarot iespēju sekot līdzi notikumiem galvaspilsētas centrā sociālajos tīklos teju neiespējamu.

Kopš piektdienas pilsētā slēgts metro, kafejnīcas un restorāni, atcelti masu pasākumi. Sestdien Beļģija līdz augstākajai - ceturtajai - pakāpei paaugstināja terorisma draudu līmeni Briselē, bet pārējā valsts teritorijā noteikts trešais draudu līmenis.

Kā iepriekš vēstīts, drošības dienesti bažījas, ka "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki Briselē plāno īstenot uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!