Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas galvaspilsētas Briseles laikraksta "Le Soir" redakcija svētdien pēcpusdienā saņēma telefona zvanu ar draudiem par biroja uzspridzināšanu, pēc kā cilvēki no ēkas evakuēti, liecina laikraksta mājaslapā publicētā informācija.

Zvanītājs, kurš sevi nosaucis par "galēji kreisu spēku pārstāvi", brīdināja par sprādzienu redakcijā un norādīja, ka mūs ir jāuztver nopietni". Pēc viņa vārdiem, laikraksts pievērš pārlieku lielu uzmanību notikumiem ap satīras žurnālu "Charlie Hebdo".

Pēc zvana ēkā esošie cilvēki tika evakuēti. Notikuma vietā ieradās policija.

Tiek norādīts, ka laikraksta redaktori piedalījušies pretterorisma manifestācijā Briselē.

Policijas pārstāvji norādījuši, ka terorists zvanījis uz kopīgo redakcijas numuru, un telefona zvans ir identificēts. Specdienesti pārbauda zvana autoru.

Jau vēstīts, ka naktī uz svētdienu veikts uzbrukums Vācijas laikrakstam "Hamburger Morgenpost". Redakcijas birojā iemests degmaisījums, kā rezultātā aizdegās biroja arhīva nodaļa.

Savukārt Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs izteica neapmierinātību ar Krievijas radiostacijas "Eho Moskvi" aptauju par to, vai medijiem jāpārpublicē Francijas satīras žurnāla karikatūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!