Foto: Reuters/Scanpix
Beļģijas galvaspilsētas Briseles lidostas, kas pagājušajā nedēļā cieta teroraktā, pārstāvji trešdien paziņoja, ka lidosta būs slēgta vēl vismaz līdz ceturtdienas vakaram.

"Izmēģinājuma novērtējums turpinās, un tas turpināsies vismaz līdz rītdienas pēcpusdienai. Līdz tam laikam nebūs neviena reisa," mikroemuāru vietnē "Twitter" pavēstīja Briseles lidostas administrācija.

Lidostā otrdien tika sāktas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai pagaidu bagāžas reģistrācija darbojas pietiekami labi un remontdarbi un drošības pasākumi ļauj atsākt darbību. Simtiem lidostas darbinieku pārbaudēs iejutās pasažieru tēlā.

Lidostas ģenerāldirektors Arno Fists iepriekš bija izteicies, ka labākajā gadījumā lidosta trešdien varētu atsākt ierobežotu darbību. Viņš arī atzina, ka būs vajadzīgi vairāki mēneši, lai lidosta atgrieztos pie ierastā režīma.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas 22.martā notika Briseles Zaventemas lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, dzīvību zaudēja 32 cilvēki, neskaitot trīs teroristus pašnāvniekus.

Beļģijas pilsonis Ibrahims al Bakravi un Nažims Lakravi uzspridzinājās lidostas izlidošanas zālē. Policija turpina meklēt trešo uzbrucēju, kurš nav identificēts un kura bumba neeksplodēja.

Atbildību par koordinētajiem teroraktiem lidostā un metro uzņēmies grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Pēc šiem sprādzieniem lidsabiedrības pārcēlušas reisus no Briseles uz Beļģijas reģionālajām lidostām vai kaimiņvalstīm - Nīderlandi un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!