Foto: Reuters/Scanpix

Briseles lidostas atjaunošanas darbiem būs vajadzīgs no deviņiem mēnešiem līdz gadam, sestdien vēsta laikraksts "Derniere Heure".

Avīze norāda, ka "darbu apjoms uz vasaru sasniegs tikai 40 %".

22. martā nograndušie sprādzieni nodarījuši lielākus postījumus, nekā tika domāts sākotnēji. Lai gan speciālisti uzskata, ka sprādzienos cietušās izlidošanas zāles noturība nav cietusi, postījumu novēršanai būs nepieciešami ievērojami darba apjomi.

29. martā veiktā pagaidu infrastruktūras testēšana parādīja, ka tā stundā ļaujot izlidot tikai aptuveni 800 pasažieriem, salīdzinot ar 5000 pirms teroraktiem.

Pilnīga izlidošanas zāles atjaunošana prasīs no deviņiem mēnešiem līdz gadam. Bet tajā pat laikā pasažieriem ne īpaši komfortablos apstākļos būs jāgaida no trim līdz sešām stundām starp ierašanos lidostā un iesēšanos lidmašīnā, raksta "Derniere Heure".

Kā norāda avīze, kontrole būs daudz stingrāka, taču arī daudz sarežģītāka, ņemot vērā infrastruktūras pagaidu raksturu. Sagaidāms, ka vairāk laika prasīs arī reģistrācija.

Lidosta ir slēgta kopš terorakta 22. martā, kad divi islāmistu pašnāvnieki uzspridzinājās izlidošanas zālē. Policija joprojām meklē trešo teroristu, kura bumba neuzsprāga.

Vēl viens terorakts 22. martā notika Briseles metro.

Atbildību par šiem uzbrukumiem, kuros dzīvību zaudēja 35 cilvēki, uzņēmies grupējums "Daesh".

Lidostas ģenerāldirektors Arno Fists otrdien atzina, ka būs vajadzīgi vairāki mēneši, lai lidosta atgrieztos pie ierastā režīma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!