Policija abus pašnāvniekus-spridzinātājus atpazinusi kā Halīdu un Ibrahīmu el Bakrauī (attēlā zemāk pa kreisi), ziņo medijs RTBF. Trešais esot Nadžīms Lākrauī (attēlā pa labi). Viņš spridzekli nav detonējis un pēcāk paguvis aizbēgt un šobrīd turpinās viņa meklēšana.

Visi trīs dzīvojuši Beļģijā. Tiek ziņots, ka bojāgājušie brāļi "bijuši Briseles iedzīvotāji", bet Lākrauī 1991. gada 18. maijā dzimis Briseles Šārbīkas reģionā. 25 gadus vecā terorista DNS iepriekš bija atrasts arī Parīzes uzbrukumu plānotāju izmantotajās ēkās.

Lai gan Lākrauī dzimis Beļģijā, tiek pieļauts, ka viņš uzturējies Sīrijā un izgājis kādas apmācības, jo 2015. gada septembrī viņš kā migrants reģistrēts Ungārijā.

Tiesībsargu aizturētais cilvēks, kurš iepriekš identificēts kā Lākrauī, tomēr neesot meklētais terorists. BBC vēsta, ka laikraksts "DH", kurš pirmais ziņojis par meklētā aizturēšanu, atzinis, ka aizturētais kļūdaini identificēts. Policija un izmeklētāji jau tuvākajā laikā sola paziņot jaunumus.

Gan el Bakrauī, gan Lākrauī ir Marokā plaši izplatīti uzvārdi.

Tāpat zināms, ka brāļi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziegumiem, taču policija norāda, ka tiesībsargājošajām iestādēm līdz šim nav bijušas aizdomas par abu saistību ar teroristiskām organizācijām.

Pagājušajā nedēļā, kad policija pārmeklējusi kādu dzīvokli Briseles guļamrajonā, operācijas laikā tika nogalināts kāds aizdomās turamais. Tagad atklāts, ka dzīvokli ar segvārdu īrējis Halīds el Bakrauī.

Tiesībsargājošo iestāžu izplatītajās fotogrāfijā no novērošanas kameras redzami trīs vīrieši. Diviem no viņiem vienā rokā redzami uzvilkti melni cimdi, lai, iespējams, slēptu spridzekļu palaišanas mehānismus.

"Viņi ieradās ar taksometru, vedot līdzi ceļasomas, spridzekļi bija viņu somās," sacīja Zaventemas mērs Fransiss Vermeirens, "viņi uzlika savas ceļasomas uz ratiņiem, un pirmās divas bumbas eksplodēja".

Mērs atklāja, ka trešais terorists, kurš atpazīts kā Lākrauī(tvītā redzamajā foto), visticamāk sanervozējies un nav spējis palaist spridzekļa detonatoru. Kad tas nav izdevies, viņš meties bēgt.

Jau ziņots, ka teroristi otrdien Briseles Zaventemas lidostā nogalināja vismaz 14 cilvēkus. Atklāts, ka spridzekļi atradušies viņu bagāžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!