Foto: Reuters/Scanpix
Briseles teroraktu dienā varas iestādes sajaukušas e-pastu adreses, kā rezultātā ziņa par metro slēgšanu netika saņemta laicīgi, ceturtdien vēsta CNN.

Kā vēsta CNN, Beļģijas federālā policija sajaukusi e-pastu adreses. Vēstulē, kas tika izsūtīta plkst. 9.07, bija aicinājums slēgt metro stacijas un vilcienu satiksmi, bet adresātu šī informācija nesasniedza, jo e-pasts dzelzceļu policijas vadītājam Džo Dekuperam bija nosūtīts uz viņa personisko, ne darba e-pastu, informē CNN.

Kā norādījis pats Dekupers, e-pastam, kurš netika saņemts, nebija izšķiroša loma teroraktu dienā. "Bija nepieciešamas vismaz 30 minūtes, lai slēgtu un evakuētu visus cilvēkus no metro stacijas," viņš uzsvēris, jo, lai gan e-pasts tika izsūtīts plkst.9.07, sprādziens metro notika plkst.9.11.

Jau vēstīts, ka teroristi 22. martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv aizdomas, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14. novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!