Briseles teroraktos oficiāli apstiprinātais bojāgājušo skaits ir 31, bet ievainoti ir 260 cilvēki, atsaucoties uz Beļģijas veselības ministri Megiju De Bloku, ziņo medijs RTBF ("Radio Télévision Belge Francophone").

Šobrīd lidostas sprādzienos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16 cilvēkiem.

Identificēti arī pirmie sprādzienu sērijā bojāgājušie cilvēki. Latvijas vēstniecība ciešā sadarbībā ar Beļģijas Ārlietu ministrijas krīzes centru guvusi ziņas, ka identificēti pirmie četri Briseles teroraktu upuri, aģentūrai LETA pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Starp upuriem ir Peru un Beļģijas dubultpilsone, Marokas pilsonis, kā arī divi Beļģijas pilsoņi. Peru un Maroka jau izplatījušas oficiālus paziņojumus, ka mirušas vairākas šo valstu pilsones. Kopumā teroraktos bojāgājušie un ievainotie esot 40 dažādu valstu pilsoņi.

Tāpat De Bloka atklājusi, ka vairāku ievainoto stāvoklis ir ļoti smags. "Vairāki cilvēki tiek turēti mākslīgajā komā, kamēr citi ir intensīvajā terapijā un ieguvuši ļoti nopietnus ievainojumus," viņa paziņojusi.

Jau ziņots, ka policija abus pašnāvniekus-spridzinātājus, kuri lidostā detonējuši spridzekļus, atpazinusi kā Halīdu un Ibrahīmu el Bakrauī. Trešais, kurš spridzekli nav detonējis un pēcāk paguvis aizbēgt, esot atpazīts kā Nadžīms Lākrauī.

Abi brāļi esot Briseles iedzīvotāji. Tāpat zināms, ka viņi jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziegumiem, taču policija norāda, ka tiesībsargājošajām iestādēm līdz šim nav bijušas aizdomas par abu saistību ar teroristiskām organizācijām.

Pagājušajā nedēļā, kad policija pārmeklējusi kādu dzīvokli Briseles guļamrajonā, operācijas laikā tika nogalināts viens aizdomās turamais. Tagad atklāts, ka dzīvokli ar segvārdu īrējis Halīds el Bakraui.

Tiesībsargājošo iestāžu izplatītajās fotogrāfijā no lidostas novērošanas kameras redzami trīs vīrieši. Diviem no viņiem vienā rokā saskatāmi uzvilkti melni cimdi, lai, iespējams, slēptu spridzekļu palaišanas mehānismus.

"Viņi ieradās ar taksometru, vedot līdzi ceļasomas, spridzekļi bija viņu somās," sacīja Zaventemas mērs Fransiss Vermeirens, "viņi uzlika savas ceļasomas uz ratiņiem, un pirmās divas bumbas eksplodēja".

Mērs atklāja, ka trešais terorists, kurš atpazīts kā Lākrauī, visticamāk, sanervozējies un nav spējis palaist spridzekļa detonatoru. Kad tas nav izdevies, viņš meties bēgt. Policija ziņo, ka viņš joprojām ir meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!