Foto: Reuters/Scanpix
Teroristi, kas pagājušajā nedēļā veica uzbrukumus Briseles lidostai un metro, internetā meklējuši informāciju par Beļģijas premjerministra biroju un mājām, trešdien ziņo mediji.

Tas tika atklāts, izpētot datoru, kas pēc uzbrukumiem tika atrasts atkrituma tvertnē un, domājams, piederēja teroristiem.

Neapstiprinātas ziņas liecina, ka datorā, iespējams, atradās faili ar ēku plāniem, kā arī fotogrāfijas, kurās redzams premjerministra birojs. Tas atrodas tai pašā ielā, kur metro stacija, kurā notika viens no sprādzieniem.

Datorā arī atrasts rakstisks testaments, ko atstājis viens no teroristiem.

Ibrahims el Bakrauī, kurš uzspridzinājās Briseles Zaventemas lidostas reģistrācijas zonā, rakstījis, ka nezina, ko darīt, ka nejūtas droši, ka tiek visur meklēts un, ja tiks atklāts, riskē nokļūt cietumā.

Dators tika atrasts neilgi pēc teroraktiem tajā pašā Briseles Shārbēkas rajona ielā, kur izmeklētāji atrada nesprāgušu bumbu, teroristiskā grupējuma "Daesh" karogu, kā arī spridzekļu pagatavošanas materiālus.

Zināms, ka trīs teroristi, ko pirms sprādziena fiksēja lidostas videonovērošanas kameras, uzturējās vienā no ēkām šajā ielā.

Laikraksts "De Standaard" ziņoja, ka teroristi bez premjerministra biroja internetā meklējuši informāciju arī par simtiem citu lietu.

Ibrahims un Halids el Bakrauī, kā arī viņu līdzzinātājs Nadžims Lašrauī 22. martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot.

Atbildību ar teroraktiem uzņēmies grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!