Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas Bruņotie spēki veiksmīgi noskenējuši Krievijas pretraķešu sistēmas "S-400 Triumf" radara frekvences, kas tiem dod iespējas identificēt platformas vājības, vēsta "The EurAsian Times".

Karaliskie Gaisa spēki, kā arī Karaliskie Jūras spēki, kuri pēdējā laikā pastiprinājuši patruļas Krievijas pieriobežā, kur dislocētas "S-400" un vecākās "S-300" iekārtas, esot uzsākuši veiksmīgu radara signālu slāpēšanu. Tas ir īpaši būtiski, jo "S-300" un "S-400" sistēmas veidotas ne tikai kā individuāli ieroči, bet daļa no Krievijas Bruņoto spēku Integrētās pretgaisa aizsardzības sistēmas, atzīmē medijs "National Interest".

Ziņas par moderno pretraķešu sistēmu ievainojamību izskanējušas gandrīz vienlaikus ar Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu, ka izveidots jau trešais "S-400 Triumf" pretraķešu sistēmas pulks. Pulkā ierasti ietilpst no 1000 līdz pat 5000 karavīriem.

Krievijas kompānijas "Almaz-Antey" ražotās sistēmas galvenais mērķis ir aizsargāt teritoriju no visa veida, tostarp ballistiskajām, vadāmajām un taktiskajām raķetēm, kā arī tā dēvētajām neredzamajām kara lidmašīnām. Radaru signālu slāpēšana teorētiski ļauj tādām lidmašīnām kā "F-22 Raptor" un piektās paaudzes "F-35 Lightning II Joint Strike Fighter" pietuvoties bez pamanīšanas.

Krievijas portāls "Avia Pro" savukārt atzīmē, ka slāpēšanas testi varētu būt notikuši Sīrijas gaisa telpā. Tajā arī norādīts, ka Krievijai nepieciešams atrast veidu, kā šīs vājības labot.

Zīmīgi, ka "S-400" līdz šim uzskatīts par neredzamo kara lidmašīnu mednieku, kā arī vienu no modernākajām tālas un vidējas darbības raķešu notriekšanas sistēmām pasaulē. Izskanējis, ka tieši piektās paaudzes iznīcinātāju, piemēram, "F-35" notriekšana bijis galvenais to izstrādes mērķis. Kopš 2007. gada Krievijas Bruņoto spēku rīcībā esošās sistēmas spēj pamanīt un notriekt objektus līdz pat 400 kilometru attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!