Igaunijā NATO operācijas ietvaros aprīlī ieradīsies četri Lielbritānijas armijas helikopteri "Lynx Wildcat". Tā ir pirmā reize, kad šī tipa lidaparāti tiks nosūtīti operacionālā uzdevumā, raksta militārais portāls "Janes".

Novēršanas misiju helikopteri "Lynx Wildcat" Lielbritānijas bruņojumā ieviesti tikai 2014. gadā. Lidaparāti mūsu kaimiņvalstī četru mēnešu misijā ieradīsies no Kaldrouzas Karaliskās Jūras spēku gaisa bāzes Lielbritānijas dienvidrietumos (kartē). To uzdevums būs atbalstīt NATO paplašinātās klātbūtnes Baltijā ietvaros Igaunijas Tapas bāzē izvietoto Karaliskās Velsiešu kaujas grupas 1. bataljonu.

Paredzēts, ka misijas laikā helikopteri piedalīsies kopīgās igauņu un britu spēku mācībās, kā arī ņems aktīvu dalību visu triju Baltijas valstu teritorijā notiekošajās NATO mācībās "Sabre Strike", kurās kopā trenēsies 20 valstu karavīri.

"Igauņiem ir tikai četri vieglie helikopteri "Robinson R22", tāpēc viņi ir ļoti priecīgi par to, ka mēs atvedīsim tādu jaunāko tehnoloģiju platformu kā "Wildcat" gaisa atbalstam," medijam norādījis 661 eskadru komandējošais majors Alekss Rivets, kura vienības rīcībā ir helikopteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!