Foto: EPA/LETA

Aptuveni 800 Lielbritānijas lidsabiedrības "British Airways" (BA) darbinieki ir piekrituši strādāt bez atalgojuma un vēl tūkstošiem strādājošo tiks samazinātas algas, tādējādi kompānijai palīdzot ietaupīt līdz pat desmit miljoniem sterliņu mārciņu (8,2 miljoniem latu), teikts ceturtdien publiskotajā BA paziņojumā.

Pēc nonākšanas zaudējumos, aviokompānija pagājušajā mēnesī lūdza darbiniekus strādāt bez samaksas, tajā pašā laikā solot, ka vadītājam Villijam Volšam un finanšu direktoram Kītam Viljamsam netiks izmaksāta alga par jūliju.

"Šī ir fantastiska atbilde BA izmaksu samazināšanas programmai. Es vēlos pateikties visiem, kuri ir brīvprātīgi pieteikušies palīdzēt mums pārciest šo smago periodu. Šī atbilde demonstrē, kādu ievērojamu atšķirību cilvēki var panākt," pavēstīja Volšs.

BA preses sekretārs ceturtdien paziņoja, ka 800 kompānijas darbinieki ir piekrituši strādāt bez atalgojuma, bet gandrīz 70 000 darbinieku ir pieteikušies brīvprātīgai algas samazināšanai.

Savukārt 6940 BA strādājošo ir brīvprātīgi pieteikušies doties bezalgas atvaļinājumā, strādāt uz pusslodzi vai strādāt bez samaksas.

Darbinieki, kuri piekrituši strādāt bez atalgojuma, tik un tā saņems maiņu piemaksas un citus pabalstus, taču nesaņems pamatalgu.

Kā ziņots, BA iepriekšējā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 375 miljonu mārciņu (310,5 miljonu latu) zaudējumiem, kas galvenokārt skaidrojami ar augstajām degvielas cenām un pieprasījuma kritumu ekonomiskās lejupslīdes laikā.

Savukārt pagājušajā nedēļā BA pilotu arodbiedrības "Balpa" līderi mudināja lidsabiedrības pilotus pieņemt kompānijas akcijas apmaiņā pret algu samazināšanu, tādējādi izvairoties no masveida darba vietu likvidēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!